KSA?

KSA

KSA staat voor Katholieke Studenten Actie. Wij zijn een jeugdbeweging, dat wil zeggen dat we om de twee weken samenkomen om spelletjes te spelen, tochten te doen , te knutselen en nog veel meer. Ook is er elke werkjaar een weekend en kamp. Vroeger was de KSA enkel voor jongens. Vandaag de dag is onze KSA voor zowel meisjes en jongens. Voor alle leeftijden van 6 tot 16 jaar. Onze KSA behoort bij KSA Noordzeegouw. Op nationaal vlak horen we bij KSA Nationaal.

De K staat voor katholiek -we blijven een christelijk geïnspireerde jeugdbeweging-, de S staat voor studenten -het vormend aspect vinden we heel belangrijk- en de A staat voor actie.


INSCHRIJVEN

Ons werkjaar loopt samen met het schooljaar, we beginnen in september en sluiten in de zomervakantie het werkjaar af met een spetterend zomerkamp.

Het inschrijvingsgeld voor dit jaar bedraagt 40 euro.Voor het 2de kind is dit 35 euro. Een groot deel hiervan gaat naar de verzekering.
De rest gebruiken we om onze werking te ondersteunen. Ook is er op elke activtieit een 4-uurtje voorzien.

Wij kunnen uw zoon of dochter maar verzekeren vanaf u het lidgeld heeft betaald.
Met andere woorden: indien het lidgeld nog NIET BETAALD is, dan is uw kind nog NIET VERZEKERD!

Soms kan het zijn dat er voor speciale activiteiten zoals zwemmen en schaatsen nog een kleine extra bijdrage gevraagd wordt.

Elke jaar gaan we ook op weekend en kamp en ook hiervoor vragen wij een extra bijdrage. Voor weekend is dit 60 euro.
Het kamp bedraagt 175 euro en vanaf het 2de kind 170 euro.

Rekeningnummer: BE88 3800 0129 6841
Gelieve bij het overschrijven steeds de naam + ban te vermelden.


UNIFORM

Het uniform is een belangrijk deel van onze KSA. Aan de kabouters en Pagadders vragen wij om zeker een sjaaltje aan te doen tijdens de activiteit. Vanaf de jongknapen komt er daar nog een hemd bij.

Sjaaltjes, T-shirts en hemden kunnen aangekocht worden op onze openingsactiviteit of voor/na een activiteit. Op de openigsactiviteit is er ook de mogelijkheid om schildjes aan te kopen voor op je sjaaltje of hemd te naaien.

De prijzen zijn als volgt:

  • Sjaal: 2,50 euro
  • Hemd: 25 euro
  • Trui: 30 euro
  • T-shirt: 7,50 euro
  • Schildjes: 0,60 euro

Deze uniformstukken komen van hoger af. Dus het kan enige tijd duren vooraleer we deze ontvangen.

Zelf hebben we ook een uniek schildje gemaakt voor onze KSA. Deze kost 3 euro. Zeker een must voor alle leden!!